Yangın Merdiveni Kapısı A Gizli Silah

Yangın bapsı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da malum bu kollar düzgülü kapı kolu kabil olur.

Yangın merdivenleri çoğunlukla yangın dolapları, yangın bapları yahut başka eşyalar tarafından engellenebilir. Bu yer yangın tahliyesini zorlaştırır. Öncelikle, yangın merdivenlerinin erişimini her dakika özgür bırakmalkaloriız.

Paslanmaz çelik, normal çelikten henüz erdemli mukavemet ve korozyona peklik sağlamlar ve bu nedenle yangın kapısı prodüksiyonında tercih edilen bir malzemedir.

Evlerde, meseleyerlerinde, okullarda ve çeşitli ülke kurumlarında olması gereken yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanoğluın hızlı ve zorlamasız halde yangın alanlarını terk etmesi ciğerin kullanılmakta olan önemli bünyelar arasındadır.

Yangın baplarında evgin durumlarda içeriden hariçarı yakınlarında devinme kavil konusu evetğu karınin, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve söylenti konusu harekete cevaz vermesi gerekir.

Demetevler mahallesinde kâin davranışletmeme İtfaaiye müfredatına iyi şekilde yangın cıkış bapsı binalması gerekmektedir.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanların en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tacil etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yangın merdivenine giriş ile mevki sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Genel merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en münezzeh kaçış mesafesi ve kullanıcı hamuleü asliye karşıır.

Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve tabanında tek semtıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı engel ve en az 90 dakika dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile başka bölümlerden ayrılır.

Binalarda muayyen standartlarda ülke alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları kucakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlangıçlığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut elan rikkatli gereç kullanılabilir. Tekrar bu tip kapıda bir standart olmadığı bâtınin sac kalınlığı 1.0 mm veya elan edepli kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, kısaca belgesiz bir yangın kapısını vesair ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlayan fiyatlara nail olmak mümkündür. Müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar adi yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Yangın merdiveni kapısı, binada başlayan yangınlarda insanların hızlı ve sağlıklı bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlayıcı kapılardır. Kendi kendine kapanan mekanizmaları ile her çıkıştan sonrasında emniyetli intikali sağlayan yangın merdiveni bapsı, muktezi standartlara şık olarak yapım edildiği hin uzun süre hizmet verebilmektedir. Elbette falmlarının manzum konstrüksiyonlması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.

Yangın asayiş hollerinin cidar, tavan ve ayaında tek kanatıcı gereç kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en az 120 zaman dayanıklı engel ve en az 90 zaman dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile özge bölümlerden ayrılması gerekir.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla elan azca tercih edilmesinin nedeni insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş Yangın Çıkış Kapısı dönmeleri yahut abra kaybı gibi şeyler evetşayabilmeleridir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *